سنگ آمیتیست

سنگ امیتیست گران بها ترین سنگ در گروه کوارتز ها به شمار می رود. این نوع سنگ نوعی کریستال کوارتز به رنگ بنفش است.

آمیتیست

این سنگ بنفش گوهری شفاف با سختی ۷ در مقیاس موهس می باشد و جزو مشهورترین نوع در خانواده کوارتز است. این سنگ  معمولا به صورت کریستال شش وجهی پیدا می شود و در سنگ های آذرین و دگرگونی، به ویژه گرانیت و گنیس (سنگ جرقه) تشکیل می شود. گونه ای از این سنگ به نام کوارتز موجود می باشد که همراه با آن  نوع فشرده ای از از کریستال های کوچک بنفش  استخراج می شود اما فاقد بلورهای درشت می باشد. این گونه به صورتی متناوب و لایه لایه و کوارتز شیری رنگ و بیشتر  به صورت ژئود تشکیل می شود و معمولا در کارهای هنری یا مهره های تسبیح بکار برده می شود.

رنگ ها

این سنگ بنفش در سایه به رنگ های ارغوانی روشن تا بنفش تیره مشاهده شده است، همچنین جالب است بدانید که دارای پدیده دورنگی ضعیفی می باشد و اغلب به صورت بنفش و قرمز مایل به ارغوانی خود نمایی میکند. رنگ های بنفش سیر تا ارغوانی آن به طور معمول در بازار جهانی دارای قیمت بالاتری می باشند. خوب است که بدانید سنگ آمیتیست به رنگ سبز نیز وجود دارد و لزوما این سنگ بنفش رنگ نیست بعضی از بلور های آن در مقابل نور خورشید قسمتی از رنگ خود را از دست می دهند. با وجود این، اشعه x رنگ اولیه آن را می تواند باز گرداند و این خاصیت سنگ آمیتیست است.

آمیتیست

بلور های آمیتیست با حرارت زیاد به رنگ های زرد روشن، قهوه‌ای، سبز و آبی در می آیند و رنگ های زرد آن به عنوان سیترین فروخته می شود. اما هنگامی که این سنگ به رنگ سبز در می آید دارای مقدار زیادی عنصر آهن (Fe2+) می باشد که بیشتر از کوارتز های سبز در طبیعت یافت شده است اما بیشتر سنگ های سبز رنگ در بازار جواهرات به طریق انجام عملیات حرارتی پدید می آیند. اغلب سنگ های سبز این گوهر نیز از برزیل می باشند. نوع قهوه ای آن یا چایی رنگ آن که با نام Tea color شناخته شده است نیز بسیار زیباست.

بهترین معادن سنگ آمیتیست

تولید کنندگان عمده سنگ آمیتیست، کشور های برزیل، روسیه، استرالیا، آلمان، اروگوئه می باشند و در ایران نیز یافت می شود. به دلیل این که فراوانی گونه کوارتز در طبیعت زیاد می باشد این سنگ تقریبا در همه جای این کره زمین استخراج  می شود. سنگ آمیتیست همانند گارنت در گروه سنگ های نیمه قیمتی قرار می گیرد. به دلیل این که رنگ این سنگ بنفش روشن و خاص است زیبایی خاصی به انگشتر و گردنبند و ست و نیم ست آمیتیست می بخشد. شاید اگر ذخایر معادن آن کمیاب بود جزو گرانبهاترین نوع سنگ ها قرار  می گرفت.

آمیتیست

به علت اینکه خواص سنگ آمیتیست در ملل مختلف شناخته شده و معروف است استخراج آن در بسیاری از مناطق انجام می گیرد. در کوه های موجود دراورال روسیه نوع ارغوانی قرمز پیدا می شود. در معادن اروگوئه نیز از درون سنگ های آتشفشانی استخراج  می شود. بهترین نوع این سنگ  ازمعادن سریلانکا استخراج می شود. بطور کلی در معادن ایران کریستال بزرگ و با رنگی عمیق پیدا نمی شود و بیشتر بصورت ژئود و ریز بلور یافت می شوند. در چشمه های اطراف شهر بوشهر نوعی از این سنگ یافت شده است که به مرور زمان رنگ اش را از دست می دهد و به نارنجی کمرنگ تبدیل میشود. همینطور در مناطق شاهرود و فردوس نمونه های مقاوم و باکیفیتی شناخته شده است.

بزرگترین سنگ

“ملکه اروگوئه” یا “The Empress of Uruguay” بزرگترین نمونه استخراج شده ژئود آمیتیست در کره زمین می باشد که در سال ۲۰۰۷ میلادی استخراج شده است. ارتفاع این ژئود ۳٫۲۷ متر و ۲٫۵ تُن می باشد! حدودا سه ماه زمان صرف شد تا بتوان این سنگ عظیم الجثه را از نوعی سنگ بازالت (نوعی سنگ آتشفشانی مادر) خارج کرد.

آمیتیست

بهسازی

در طبیعت ، آمیتیست رنگ خود را زمانی به رنگ بنفش در می آورد که مقادیر کمی از آهن درون گوهر تحت تابش تشعشعات طبیعی قرار گیرد. حرارت دهی آمیتیست می تواند نتایج چشمگیری ایجاد کند.  حرارت دهی بین 420 تا 440 درجه سانتیگراد اغلب پرازیولیت ایجاد می کند که به رنگ سبز متمایل به زرد تا سبز است. حرارت دادن آمیتیست بالای 440 درجه سانتیگراد تا حدود 560 درجه سانتیگراد باعث تولید سیترین، نوع زرد کوارتز می شود. در واقع، بیشتر سیترین موجود در بازار امروز از آمیتیست گرم شده سرچشمه می گیرد.

جدول خصوصیات آمیتیست
ترکیب شیمیایی SiO2 – سیلیکات
رنگ ارغوانی تا بنفش
رنگ خاکه بدون رنگ
شفافیت شفاف تا مات
کلیواژ ندارد – به صورت صدفی میشکند
جلا شیشه ای
ضریب شکست نور 1.553 – 1.544
سختی موهس 7
وزن مخصوص 2.7 – 2.6
سیستم کریستالی هگزاگونال
فلورسانس ندارد

روش نگهداری

آمیتیست

شکنندگی، از ویژگی های این سنگ است لذا باید با دقت بسیار آن را نگاه داشت. این سنگ بنفش روشن را به دور از دیگر سنگ ها، چه سنگ هایی سخت تر و چه سنگ هایی نرم تر، نگهداری کنید تا از خاصیت سنگ آمیتیست کاسته نشود. زیرا این سنگ کوارتز می باشد و اگر چه نسبتا سخت و با مقاوم  می باشد، سنگ های جواهری دیگر قادر به خراش دادن سطح این سنگ می باشند.

کدام نمونه های آپاتیت ارزش گوهری دارند؟

مشخصات فیزیکی آپاتیت آپاتیت به عنوان یک کانی شاخص برای سختی 5 در مقیاس موهس (Mohs) شناخته شده است. رنگ آن معمولاً سبز است، اما می تواند زرد، قهوه ای، آبی، ارغوانی، صورتی یا بی رنگ باشد. این رنگ ها اغلب به قدری زنده و خوش رنگ هستند که آپاتیت را به عنوان یک گوهرسنگ مورد…

ذخایر آبسیدین در کدام مناطق یافت میشود؟

مشخصات سنگ ابسیدین سنگ ابسیدین دارای همان سختی شیشه، یعنی 5 تا 5.5 در مقیاس Mohs است . بافتی صاف و یکنواخت ، شکننده با شکستگی صدفی و لبه هایی تیز بوده که اغلب در رنگ سیاه دیده می شود . فاقد لایه بندی، رخ، فولیاسیون، بلورنمایی است. ابسیدین یک سنگ آذرین است که وقتی مواد مذاب…

سنگ جاسپر به چه اشکالی برش میدهند؟

سنگ جاسپر چیست و چگونه در طبیعت تشکیل میشود؟ جاسپر (jasper)  در واقع به مجموعه ای از کوارتز های ریزبلورین یا کلسدون با مواد معدنی دیگر گفته می شود. جاسپر سنگی با سختی 7 – 6.5 در مقیاس موهس و یک سنگ متخلخل است که تقریبا دارای رنگ های مختلف است و از مواد معدنی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
باز کردن چت
1
پشتیبانی واتس اپ
در واتس اپ به ما پیام بدید
سلام
کارشناس جواهرات در خدمت شماس