سنگ آونتورین چیست؟انواع و تشخیص آونتورین

آونتورین (Aventurine) نوع مات کوارتز یا کوارتزیت است که حاوی اینکلوژن ها و ذرات بسیار ریز درخشان روی خود است. نور ورودی به آونتورین به این ناخالصی های برخورد و منعکس شده و پدیده ای ایجاد میکند که به آن آونتورسنسی میگویند. این میانباره ها میتوانند به طور جداگانه نیز روی سطح سنگ آشکار و زیبایی و رنگ خاصی به آن بدهند.

آونتورین

وقتی این اینکلوژنها فروان و در جهتی مشترک باشند، انعکاس آنها بسیار چشمگیر است. این خاصیت به همراه رنگهای زیبای این سنگ سبب شده است که آونتورین سنگی بسیار پرطرفدار باشد. اغلب تصور میکنند که آونتورین فقط سبز (اغلب) پر رنگ تا کمرنگ است ولی این سنگ میتواند در رنگهای نارنجی، زرد، قرمز، صورتی، قهوه ای، سفید، خاکستری و آبی یافت شود.

مشخصات فیزیکی سنگ آونتورین

بیشتر ویژگی های فیزیکی آونتورین همان کوارتز است و تفاوت آن میتواند ناخالصی های ترکیب در آن باشد. در حقیقت این درونگیرها به کوارتز بازی رنگ آونتروسنسی میدهند. هرچند که سختی کوارتز 7 در مقیاس موس است ولی اینکلوژن های درونی در نوع آونتورین سبب میشود اندکی نسبت به سنگ کوارتز شفاف ضعیف تر و دارای سختی کمتری باشد.

بیشتر انواع ناخالصی های درونی اونتورین (مانند هماتیت، گوتیت، ایلمنیت) به علت داشتن وزن مخصوص بالاتر از کوارتز سبب میشوند که وزن مخصوص آونتورین بیشتر از کوارتز باشد. یکی از مهمترین روش های تشخیص سنگ آونتورین اصل میتواند پدیده آونتروسنسی (aventurescence) آن باشد که با حرکت دادن این سنگ در زوایای مختلف نوری پدیدار است. این پدیده اپتیکی میتواند خیلی ضعیف تا قوی باشد.

آونتورین

به طور معمول سنگ آونتورین اصل دارای زون بندی هایی باندی شکل با رنگ روشن و تیره در خود است.

دلربا سنگ بدل آونتورین است!

نام آونتورین به سالهای 1700 میلادی، جایی که شیشه سازان ایتالیایی به طور اتفاقی ذرات ریز مس را درون مذاب شیشه ریختند. نتیجه این کار جالب بود و نام آن را آونتورا ” avventura ” که در انگلیسی به معنی “بر حسب تصادف” را میدهد خواندند. زیبایی شیشه تولید شده و انعکاس نور به ذرات مس درون آن سبب تولید انبوه از این نوع شده و که کم کم به “آونتورین” معروف گشت.

این نمونه ها که امروزه هندی ها بسیار از آنها میسازند، تحت نام دلربا وارد ایران میشوند. دلربا سنگی ساخته دست بشر و بدل آونتورین است و حتی نمونه سنتتیک و آزمایشگاهی اونتورین نیز محسوب نمیشود. قیمت آنها بسیار اندک بوده و امروزه در بسیاری از وبسایت ها حتی برای آنها خواص هم مینویسند! .

در بازارهای بین المللی این شیشه یا دلربا با نام “Gold Stone” و یا “شیشه آونتورین” معروف است. دلربا را در انواع رنگها میتوانید ببینید و اساسا تشخیص آن به علت انعکاس شدید ذرات ریز درون آن بسیار ساده است. از سنگ دلربا به صورت تراش کابوشن در جواهرات ارزان قیمت استفاده میشود. این درحالی است که قیمت سنگ آونتورین اصل و باکیفیت بسیار بالاتر از دلربا مصنوعی است و قیمت نگین سنگ اونتورین اصل و طبیعی باکیفیت آن در حد 6 گرم میتواند تا 90 دلار یا بیشتر هم باشد. هرچند در نمونه های زیر ده قیراط میتوانید نگین های آن را تا 30 دلار نیز تهیه کنید.

انواع اینکلوژنها

آونتورین

فوچسیت (میکای غنی از کرومیوم سبز) معمولترین اینکلوژن آونتورین است. البته مقدار زیاد این ناخالصی میتواند سنگ را اوپاک یا کاملا مات کند و نور را عبور ندهد. اگر ذرات ریز فوچسیت ها به طور همگانی در جهتی مشترک باشند، آنها میتوانند در ایجاد رخ لایه ای یا کلیواژ سنگ برای شکننده شدن سهم داشته باشند. اگر دانه ها بی نظم و درشت باشند میتوانند نقاط تجمعی و گودال هایی ریز در سطح سنگ بعد از قطع شدن در مکان پولیش ایجاد کنند که دردسرساز میشود.

ذرات میکا از نوع لپیدولیت میتوانند رنگ صورتی، قرمز یا ارغوانی را آشکار سازد. هماتیت و گوتیت رنگهای صورتی، نارنجی، قرمز و قهوه ای آنتورین را تولید میکنند. کانی موسکویت و ایلمنیت درون آونتورین میتوانند رنگهای خاکستری، مایل به زرد یا نقره ای را ایجاد کنند. انعکاس روشن این ناخالصی های درونی میتوانند اونتورین را به سنگی محبوب و نیمه قیمتی تبدیل کنند. به طور کلی کانی های میکای آهن دار میتواند رنگهای قرمز و قهوه ای در این سنگ ایجاد کند.

پدیده آونتورسنسی و حالت انعکاس خاص نور در سنگ اونتورین در اثر این ناخالصی های درونی بوجود می آید. البته این ویژگی در برخی فلدسپار های اولیگوکلاز و پلاژیوکلاز نظیر سنگ خورشید یا سان استون (Sun Stone) نیز دیده میشود که در اثر اینکلوژن های مس و هماتیت پدیده آونتورسنسی دارند. سان استون های ایالت ارگان آمریکا در این مورد بسیار مشهورند. البته فلدسپارهایی از این نوع شفاف تر آونتورین و با رنگهایی از نارنجی تا قرمز هستند که وجه تمایز آنها است.

چگونه سنگ آونتورین خود را تمیز کنیم؟

آونتورین

مانند تمام کریستال‌های شفابخش انرژی، آونتورین دوست دارد تمیز و شارژ شود، بنابراین همیشه آماده عمل است. به عنوان یک کریستال کوارتز با درجه سختی هفت در مقیاس Moh، نگهداری آونتورین زیاد سخت نیست، فقط با کمی آب گرم و صابون بشویید و با یک پارچه نرم خشک کنید. با پاکسازی آونتورین می‌توانید انرژی‌ های سمی را که در طول مسیر جمع‌ آوری کرده است بشویید، و این تعهد به تمیز نگه داشتن سنگ همچنین به این معنی است که در اوج قدرت خود باقی می‌ماند. شارژ کردن پشتیبان آونتورین ، به رنگ آن بستگی دارد. آونتورین سبز دوست دارد در نزدیکی گیاهان و شاخ و برگ قرار گیرد تا انرژی طبیعی خود را افزایش دهد. آونتورین آبی از مدتی نشستن در زیر نور خورشید لذت می برد و می توان آنتورین قرمز را به سرعت از شعله شمع قرمز عبور داد.

 

 

معادن سنگ کونزیت در کدام کشورها دیده میشود؟

سنگ کونزیت چیست؟ کونزیت (Kunzite) از نظر قدمت گوهری بسیار جوان و تازه شناخته شده است. این سنگ فقط کمی بیش از صد سال شناخته شده است. کونزیت سنگی با سختی آن نسبتاً خوب است و سختی آن بین 6.5 تا 7 در مقیاس Mohs قرار میگیرد. مهمتر از همه ، جذابیت این گوهر در…

روش بهسازی سنگ آمیترین به چه شکل انجام میشود؟

خصوصیات سنگ آمیترین چیست؟ آمیترین (به انگلیسی Ametrine) سنگی از انواع کوارتز با ترکیب دو رنگ ارغوانی و زرد است که دارای سختی 7 در مقیاس موهس (Mohs) میباشد. سنگ آمیترین یک نوع کوارتز دو رنگ (Bicolor) بوده و با ترکیب بنفش یا ارغوانی آمیتیست و زرد یا طلایی سیترین به همراه رنگ کوارتز شفاف (بی رنگ) بشکل چسبیده در یک بلور زیبایی خاصی…

نحوه ی استخراج سنگ زیرکن به چه صورت میباشد؟

زیرکن (Zircon) چیست؟ زیرکن (Zircon) یک کانی معدنی سیلیکات زیرکنیوم با ترکیب شیمیایی ZrSiO4 و ساختار بلوری چهاروجهی (تتراگونال) است. در سراسر جهان به عنوان عنصر تشکیل دهنده بسیار جزئی در سنگهای آذرین ، دگرگونی و رسوبی رایج است. زیرکن تقریباً 2000 سال است که به عنوان سنگ زینتی محبوب مورد استفاده قرار گرفته است….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
باز کردن چت
1
پشتیبانی واتس اپ
در واتس اپ به ما پیام بدید
سلام
کارشناس جواهرات در خدمت شماس