سنگ هولیت|کاربرد و مشخصات سنگ هولیت

سنگ هولیت

هولیت

سنگ هولیت با فرمول شیمیایی (Ca2B5SiO9(OH)5 هیدروکسید بوروکسیلات کلسیم،سنگ هولیت برای اولین بار توسط هنری هو در سال 1868 در اسکوتیا کشف ‌شد و لذا سنگ را به‌افتخار وی هولیت نامیدند. سنگ هولیت ازنظر ظاهری به سنگ مرمر سفید شباهت زیادی داشته و از درخشندگی نیمه شیشه ای برخوردار می باشد. هولیت های باکیفیت خطوط تیره‌تری دارند البته هولیت ها بدون رگه و به‌صورت سفید خالص هم وجود دارند. کارشناسان گوهرشناسی بر این عقیده اند هر چه رگه و خطوط موجود بر روی سنگ هولیت، تیره‌تر باشد از کیفیت بیشتری بر خوردار می باشد.

نحوه تشخیص سنگ هولیت

سنگ هولیت را با نام فیروزه سفید نیز می شناسند، همچنین در برخی از کشورها به نام‌سنگ بوفالوی سفید خوانده می‌شود. ظاهر و میزان سختی این سنگ بسیار شبیه به مرمر سفید بوده هرچند که هولیت از درجه تخلخل بالاتری برخوردار می باشد.

جدول خصوصیات هولیت

ترکیب شیمیایی Ca2B5SiO9(OH)5
سیستم کریستالی مونوکلینیک
رنگ سفید – بی رنگ
رنگ خاکه سفید
شفافیت مات – اوپک
رخ ندارد
شکستگی صدفی – ناهموار
جلا نیمه شیشه ای، براقیت کم
ضریب شکست نور nα = 1.583 – 1.586 ، nβ= 1.596 – 1.598 ، nγ= 1.600
شکست دوگانه δ = 0.017
سختی موس 3.5
وزن مخصوص 2.59 – 2.53
فلورسانس آبی، سفید مایل به زرد در طول موج کوتاه

نحوه تشکیل هولیت

هولیت

هولیت در ذخایر تبخیری قاره با دیگر کانی‌های بورات و تبخیری یافت می شود.  برخی از هولیت ها در نوع خالص وجود دارند. وجه های بلوری روی ندول‌ها نادر هستند. ردآثار رگه های سیاه تارعنکبوتی مانند غالباً در تمام ندول‌ها در هم تنیده و مشبک از خصوصیات خاص هولیت است.

رنگ سنگ هولیت

سنگ هولیت در رنگ‌های سفید، شیری و یا خاکستری یافت می شود این در حالی است‌که رگه‌های سیاه و قهوه‌ای در آن دیده می شود.
وضوح و درخشندگی هولیت
همان‌طور که این سنگ بیشتر بصورت کدر و درخشندگی نیمه شیشه‌ای می باشد، شکل شفاف آن بسیار کمیاب و نادر است.

هولیت از سختی کمی برخوردار است (3.5 در مقیاس موهس) ، اما هنوز هم سفتی قابل توجهی دارد. این سنگ دارای رنگ سفید مرمری است که رگه هایی با رنگ خاکستری، سیاه یا قهوه ای در سطح آن وجود دارد. همچنین کلیواژ ندارد. برخی اوقات هولیت زیر اشعه UV با طول موج کوتاه دارای فلورسانس آبی، سفید مایل به زرد میباشد.

نگهداری و شستشوی سنگ جواهر هولیت

هولیت
سنگ هولیت در مقایسه با سنگ های قیمتی بسیار نرم بوده و سختی پایین تری دارد لذا به‌راحتی خراشیده می‌شود. این سنگ قابلیت حل شدن در هیدروکلریک اسید را دارد و پاک‌کننده‌های قوی شیمیایی هم به این سنگ آسیب می‌رسانند. برای تمیز کردن این سنگ بهتر است از آب‌صابون و پارچه نرم استفاده نماییدتوجه داشته باشید که صابون را کاملا تمیز نمایید. همچنین به‌منظور جلوگیری از خراشیده شدن سنگ، آن را بصورت جداگانه نگهدارید.

هنگام استخراج یاقوت ممکن است چه سنگهایی همراه آن یافت شود؟

از سنگ یاقوت سرخ چه می دانید؟ یاقوت سرخ یا روبی (Ruby) گوهری با انواع رنگ قرمز و سختی 9 در مقیاس موهس می باشد. سنگ یاقوت سرخ همانند یاقوت کبود از خانواده کروندوم (Corundum) می باشد. تا 200 سال پیش تصور می شد روبی از نظر ترکیب شیمیایی مشابه اسپینل قرمز (Red Spinel) و گارنت…

بهترین نوع سنگ لاجورد کدام است؟

سنگ لاجورد چیست و چه خصوصیاتی دارد؟ سنگ لاجورد یا لاپیس لازولی (به انگلیسی Lapis Lazuli)، سنگی نیمه قیمتی با رنگ آبی متمایل به رنگ نیلی تا بنفش با درجه سختی 5 – 5.5 در مقیاس موهس است که به طور نسبی به حرارت، فشار، محلولهای گرم، اسیدها و محلول های قلیایی بسیار حساس است. سنگ لاجورد تورق نداشته…

سنگ گارنت آندرادیت در کدام کشورها یافت میشود؟

سنگ گارنت چیست؟ سنگ گارنت جزو سنگهای قیمتی تا نیمه قیمتی محسوب می شود که با درجه سختی و رنگهای مختلفی یافت می شوند. انواع سبز این کانی دارای نگین هایی بسیار زیبا و گران قیمت هستند و نوع نارنجی رنگ آنها عموما مورد توجه کلکسیونرها می باشند. مشخصات سنگ گارنت گارنت سنگی با سیستم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
باز کردن چت
1
پشتیبانی واتس اپ
در واتس اپ به ما پیام بدید
سلام
کارشناس جواهرات در خدمت شماس