کوپریت

کوپریت

کوپریت، اکسید مس با فرمول شیمیایی Cu2O است و در گروه اکسید و هیدروکسیدها قرار دارد. کوپریت، به عنوان یکی از کانه‌های اصلی مس در بسیاری از نقاط جهان استخراج می‌شود. رنگ آن قرمز تا قرمز تیره است و گاهی به رنگ سیاه دیده می‌شود و دارای جلای سخت و شبه فلزی تا کدر می‌باشد. بلورهای آن شفاف تا نیمه‌شفاف است.

دارای چهار سطح رخ نسبتا خوب است که هشت وجهی بوجود می‌آورند و سطح شکست صدفی دارد. سختی آن در معیار موس 3/5 تا 4 و چگالی بلورهای نیمه‌شفاف آن 6 می‌باشد. رنگ خاکه آن قرمز آجری است. اغلب به همراه کانی‌هایی چون مالاکیت، لیمونت و آزوریت دیده می‌شود و در واکنش‌های بعدی تبدیل به مالاکیت یا مس طبیعی می‌شود. بهترین نشانه‌های برای شناسایی آن، وزن مخصوص بالا و نرمی آن است.

کوپریت یکی از کانی‌های مهم مس دار است و در بسیار از نقاط جهان یافت و دراثر هوازدگی کالکوپیریت تشکیل می‌شود. نسبت وزنی مس در این کانی زیاد است و به این جهت به‌عنوان یک کانی مهم در استخراج مس به شمار می‌رود و اهمیت دیگر آن در این است که عنصر همراه اکسیژن است و در مراحل جدا‌سازی مس از ترکیب کمتر باعث آلودگی محیط می‌شود.
در جریان فرآیندهای اکسایش در زیر سطح آب‌های زیرزمینی و همچنین در بسترهای مس‌دار تشکیل می‌شوند. کوپریت همراه مس طبیعی در سنگ‌های رسوبی که محتوای بقایای گیاهی هستند دیده می‌شوند همچنین بر اثر احیای سولفات مس در حضور مقدار کمی اکسیژن به وجود می‌آید.

کوپریت (Cuprite)
مشخصات کوپریت:
▪ فرمول :
Cu۲O
▪ سیستم :كوبیك
کوپریت
▪ رنگ :
قرمز با سایه‌های متنوع
▪ رنگ خاكه :
قرمز مایل به قهوه‌ای
▪ واكنش با اسید :
در CHNO۳ به آسانی حل می‌شود.
به فرمول شیمیایی Cu۲O و در دستگاه كوبیك متبلور می‌شود نام دیگر آن مس سرخ اكسیده است (قریب). به رنگ سرخ تا خاكستری سربی ‌دیده می‌شود. جلای آن الماسی یا نیم فلزی است البته در محل شكستگی و خرده‌های نازك آن نیم شفاف می‌باشد، تقریباً شكننده است و سختی آن ۳/۵ تا ۴ می باشد.
● ویژگی شاخص:
از جلای الماسی و اثر سرخ رنگ آن روی چینی بی‌لعاب می‌توان آن را شناخت اگر در درجه حرارت قرار گیرند، اول سیاه رنگ می‌شود و سپس گداخته می‌شود و گویچه‌ای از مس دور شعله تشكیل می‌شود.
در CHNO۳ به آسانی حل می‌شود رنگ محلول آن سبز می‌شود.
 پیدایش:
در جریان فرآیندهای اكسایش در زیر سطح آبهای زیرزمینی و همچنین در بسترهای مس‌دار تشكیل می‌شوند كوپریت همراه مس طبیعی در سنگهای رسوبی كه محتوای بقایای گیاهی هستند دیده می‌شوند همچنین بر اثر احیاء سولفات مس در حضور مقدار كمی اكسیژن به وجود می‌آید.
● كاربرد:
یكی از بهترین كانیهای مس است.

سنگ کوپریت کریزوکولا

کوپریت

  • سنگ جواهر “کریزوکولا” اغلب با فیروزه اشتباه گرفته می شود چرا که بیشتر ویژگیهای ظاهری آن مشابه فیروزه است. اما از ویژگیهای ظاهری که بگذریم این سنگ هیچ شباهتی به فیروزه ندارد.

امروزه این سنگ به ندرت استخراج می شود و به همین علت قیمت بالایی دارد.

هنگام استخراج یاقوت ممکن است چه سنگهایی همراه آن یافت شود؟

از سنگ یاقوت سرخ چه می دانید؟ یاقوت سرخ یا روبی (Ruby) گوهری با انواع رنگ قرمز و سختی 9 در مقیاس موهس می باشد. سنگ یاقوت سرخ همانند یاقوت کبود از خانواده کروندوم (Corundum) می باشد. تا 200 سال پیش تصور می شد روبی از نظر ترکیب شیمیایی مشابه اسپینل قرمز (Red Spinel) و گارنت…

بهترین نوع سنگ لاجورد کدام است؟

سنگ لاجورد چیست و چه خصوصیاتی دارد؟ سنگ لاجورد یا لاپیس لازولی (به انگلیسی Lapis Lazuli)، سنگی نیمه قیمتی با رنگ آبی متمایل به رنگ نیلی تا بنفش با درجه سختی 5 – 5.5 در مقیاس موهس است که به طور نسبی به حرارت، فشار، محلولهای گرم، اسیدها و محلول های قلیایی بسیار حساس است. سنگ لاجورد تورق نداشته…

سنگ گارنت آندرادیت در کدام کشورها یافت میشود؟

سنگ گارنت چیست؟ سنگ گارنت جزو سنگهای قیمتی تا نیمه قیمتی محسوب می شود که با درجه سختی و رنگهای مختلفی یافت می شوند. انواع سبز این کانی دارای نگین هایی بسیار زیبا و گران قیمت هستند و نوع نارنجی رنگ آنها عموما مورد توجه کلکسیونرها می باشند. مشخصات سنگ گارنت گارنت سنگی با سیستم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
باز کردن چت
1
پشتیبانی واتس اپ
در واتس اپ به ما پیام بدید
سلام
کارشناس جواهرات در خدمت شماس